Materiell kärlek

Fram till hösten förra året jobbade jag i en butik som sålde klockor i ca 5 år, vilket betyder att jag har några klockor i min ägo vid detta laget. Jag har av alla dessa klockor en i stål som jag använder, alltså en av så många. Kände att jag behöver ju en i läder också, vem behöver inte en klocka i läder? Så jag kilade in och köpte en häromdagen, en classic Daniel Wellington-klocka med vit enkel urtavla, silver-boett och svart slätt läderband. Helt perfekt!
 
 
Allmänt | Daniel Wellington, Materiell Kärlek, locka | | Kommentera |

Det här med allergi och djur....

Jag är allergisk, mot nästan allt.... Det är pälsdjur, nötter, pollen osv osv. 
 
Jag satt och kollade på en youtubekanal (Carli Bybel) och hon pratade om att hon är allergisk mot pälsdjur men hade skaffat katt. Började kolla upp det där och hittade de sibiriska katterna, en ras som tydligen ska vara skonsammare mot allergiker, då dem saknar ett protetin som kallas FEL-D (inte vetenskapligt bevisat att dem saknar detta helt dock), och många allergiker klarar som sagt av dessa katter. Blev eld och lågor och hittade ett testhem som besöktes här i stan. Två timmars lek med familjens underbara tre kissar och jag kände inte av något.  Förra veckan hittade jag en passande uppfödare med kull och igår var jag på besök hos dem och fastnade för en liten svartgolden pojke som vi kommer få hem i början av mars, cant wait!
 
    
 
Allmänt, Kärlek | | En kommentar |

Paleobröd på banan och blomkål.

Visst låter det inte så trevligt med bröd på blomkål?
Men jag testade efter förslag från min sambo att ösa i blomkål -efter att vi åt blomkålsplättar till middag häromkvällen- istället för mandel/hasselnötsmjöl. Det gick snabbt att slänga ihop och blev väldigt saftigt och gott (för att inte vara "riktigt" bröd, som jag verkligen älskar - bröd och pasta!) plus att jag kände inte av smaken av blomkål alls. Perfekt! 
 
Tips till mig själv och nästa gång är att göra en större sats så det blir högre i formen eller göra tekakor istället.
 
Ingredienser
2 övermogna bananer
2 ägg
2 dl blomkål (mixad)
1 dl kokosmjöl
5 dadlar
1 tsk fiberhusk
En gnutta kanel
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa blomkålen och dadlarna.
- Mosa bananerna och blanda alla ingredienser 
- Häll i smeten i en form eller på annat sätt och grädda i ugnen i ca 30-40 minuter.
- Tag ut brödet och låt svalna på galler.
 - Ät som det är eller på med en bit skinka och lite paprika, mums!
 
 
 
 
 
 
Upp