Paleobröd på banan och blomkål.

Visst låter det inte så trevligt med bröd på blomkål?
Men jag testade efter förslag från min sambo att ösa i blomkål -efter att vi åt blomkålsplättar till middag häromkvällen- istället för mandel/hasselnötsmjöl. Det gick snabbt att slänga ihop och blev väldigt saftigt och gott (för att inte vara "riktigt" bröd, som jag verkligen älskar - bröd och pasta!) plus att jag kände inte av smaken av blomkål alls. Perfekt! 
 
Tips till mig själv och nästa gång är att göra en större sats så det blir högre i formen eller göra tekakor istället.
 
Ingredienser
2 övermogna bananer
2 ägg
2 dl blomkål (mixad)
1 dl kokosmjöl
5 dadlar
1 tsk fiberhusk
En gnutta kanel
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa blomkålen och dadlarna.
- Mosa bananerna och blanda alla ingredienser 
- Häll i smeten i en form eller på annat sätt och grädda i ugnen i ca 30-40 minuter.
- Tag ut brödet och låt svalna på galler.
 - Ät som det är eller på med en bit skinka och lite paprika, mums!
 
 
 
 
 
 
Allmänt, It's good for you | |
Upp